Muziek maakt kunst

In oktober van 2014 heb ik aan een expositie deelgenomen, Painting in the Picture. Bij deze expositie in de Graanschuur bij de molen in Hooge Zwaluwe deden 28 kunstenaars mee. 28 fotografen hebben kunstenaars uitgedaagd om zich te laten inspireren door een foto van hun fotoclub Perspectief. Dat voorjaar kregen de kunstenaars een willekeurige foto in een gesloten envelop. Dat was de basis om aan de slag te gaan. Iedereen, zowel fotografen als kunstenaars, waren erg benieuwd naar de resultaten. De foto die ik toebedeeld kreeg was het Hundertwasserhuis in Wenen en dit was mijn vertaling:

paintinginthepicture

Ook dit jaar heb ik weer deelgenomen aan een mooi project, georganiseerd door Toonart en Kunst in Drimmelen: Muziek maakt Kunst.

Het vond Zaterdag 12 en Zondag 13 september j.l. plaats in restaurant Onze Kerk te Hooge Zwaluwe. Alle kunstenaars kregen van te voren een deel van een muziekstuk te horen waar hun kunstwerk op gebaseerd zou worden. De naam van de artiest en het muziekstuk was niet bekend gemaakt. Tijdens de opening van de expositie werd duidelijk dat het een muziekstuk is van Bert Appermont genaamd Jericho, in de kerk gespeeld door Concordia.

20150830_132553